Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Kontaktujte mě, rád Vám pomůžu!

Martin Janota

 

facebook google+

+420 607 009 625

+421 915 741 895

ruzovakosmetika@gmail.com

 

 

 

 

 

Doporuč GoPay

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ZBOŽÍ V AKCI

NOVINKY

arr3Dárek zdarma k nákupuVaše oblíbená akce je zpět!   Tentokrát Vám k nákupu nad 450 Kč dáme tělový balzám s... arr3Historie růžové kosmetikyZáznamy říkají, že pěstování růží pro účely louhování jejich lupenů v olivovém oleji na to, aby se z...
 

18. 03. 2016 | Svět krásy a kosmetiky

Olivový olej v kosmetice

 

Čistý olej lisovaný za studena je pro lidskou pokožku hotový zázrak. Složení mastných kyselin je velmi podobné lidskému mazu a proto je velmi vhodný pro suchou, zánětlivou, alergickou, podrážděnou, poraněnou či jinak poškozenou pokožku. Díky svým vlastnostem dokáže proniknout do hloubky pokožky a vázat na sebe vlhkost, což vypíná pleť a chrání ji před tvorbou vrásek. V olivovém oleji je obsažen vitamín E, který podporuje elasticitu pokožky a zvyšuje její odolnost. Olivový olej působí protizánětlivě a hojivě a proto ho lze doporučit pro citlivou pleť a dokonce je vhodný i k péči o velmi jemnou pokožku dětí a batolat.

 

 

Olivovník patří k nejstarším rostlinným druhům na Zemi. Pochází pravděpodobně ze západní Asie. V Egyptě uctívali olivu jako symbol míru a spravedlnosti. Faraóni nosili na hlavě olivové věnce jako znak jejich moudrosti. Ve starověkém Řecku zdobili olivovými větvičkami vítěze Olympijských her a lidé věřili, že oliva napomáhá mystickému spojení mezi nebem a zemí.


Tento strom je prakticky nezničitelný a přežívá a plodí olivy celá staletí. Řekové olivovým olejem potírali sochy bohů a věřili jeho zázračné síle. V Řecku také vznikla první podoba mýdla, když smíchali mastek, popel a vodu s několika kapkami olivového oleje. Do amfor s olivovým olejem přidávali okvětní lístky růží a tak se vyráběly první parfémy. Olivový olej (Olea Europea Oil) pravidelně používali v péči o tělo a vlasy a dosahovali skvělých výsledků.

 


 


V dnešní době má olivový olej nezastupitelné místo ve světových kuchyních a zároveň v kosmetice. Olej obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, minerálů, přírodních antioxidantů a stopových prvků. Také má výrazné zjemňující a hydratační účinky díky podpoře tvorby kolagenu ve tkáních. Kosmetika s olivovým olejem je velmi vhodná pro suchou a podrážděnou pleť se sklonem k zánětům a alergiím.

 


Olivová kosmetika firmy BIO FRESH LTD neobsahuje parabeny a při její výrobě jsou použity rostlinné extrakty na přírodní bázi.


 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ